'Eski köye yeni adet'çiler, 2. Dönemin ilk toplantısında 'İzmir yangını' ile yüzleşmeye çağırıyor
02 Ekim 2012 12:23
İzmir küçük Millet Meclisi (İkMM), 2012 yılının yeni döneminin ilk toplantısında Şanar Yurdatapan'ın moderatörlüğünde "Yeni yasama yılında TBMM'yi ve TkMM'leri neler bekliyor?" konusunun yanı sıra “1922 İzmir Yangını”nı tartışıyor.
5 Ekim 2012 Cuma günü Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılacak toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, İzmir Büyükşehir Müzesi Müdürü ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Oktay Gökdemir, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Tarih Eğitim Bölümü öğretim üyesi Yar. Doç. Dr. Erkan Serçe, "İzmir 1919-1922 / Tanıklıklar" isimli kitabın yazarı Dr. Pelin Böke ve İzmir Yüzleşme Atölyesi ve Mülteci-Der Üyesi Mimar Talat Ulusoy (Talat Ulusoy) konuşmacı olarak katılacaklar.
Genel Konu: Yeni yasama yılında TBMM'yi ve TkMM'leri neler bekliyor?
Yerel Konu: 1922 İzmir Yangını
Yeni bir yasama yılına giriyoruz. Türkiye gündemi yine yoğun; barış süreci, Suriye, Balyoz davası, kentsel dönüşüm, yerel seçimler vs... Bu yoğun gündemde hem büyük hem de küçük meclisi neler bekliyor?
"1922 İzmir Yangını"nda ne oldu? Ölen yüz binlerce masum insan var. Peki kim yaktı ve neden yaktı? İzmir bu konu ile yüzleşebilir mi? Bu sene bir anma yapıldı, peki devamında ne olacak?
Moderatör: Şanar Yurdatapan (Müzisyen)
Tarih: 5 Ekim 2012, Cuma
Saat: 10.00
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. kat - Alsancak/İzmir (Toplantılar halka açıktır)
TkMM hamalları kendilerini nasıl ifade ediyor?
"Bizler İzmir'de eski adıyla Forum Ortak Çalışma Grupları (Forum OÇG), yeni adıyla Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) olarak; sivil toplum örgütleri, meslek ve emek örgütleri ile kanaat önderlerinin, o ilin milletvekilleriyle her ay bir araya gelerek o ilin ve Türkiye’nin birer güncel sorununu konuşmak için vekilleri-müvekkilleriyle, seçilenleri-seçmenleri ile buluşturmaya çalışan hamallarız.
“ÖNYARGILAR GİREMEZ” başlığı ile her ay yaptığımız toplantılarla amacımız, milletvekilleriyle 4 yılda bir değil, sık sık sıcağı sıcağına bir araya gelmek, seçmenden gelen farklı sesleri, araya aracı katmadan ulaştırmak. Bir diğer amacımız da, milletvekilleri ile farklılıklarımızla bir arada olabilmenin, birlikte konuşmanın, birbirimizi anlamanın geleneğini oluşturmak.
Artık milletvekillerimizi dört yılda bir seçim bölgesine giden kişiler olarak anmak istemiyoruz. Eski alışkanlıklar bitsin ve vekiller-müvekkilleriyle her ay buluşmayı gelenek haline getirsinler istiyoruz.
Evet, “ESKİ KÖYE YENİ ADET” getirmek istiyoruz. Çünkü eski adetlerimiz bizi özlenen barışa ve çoğulcu bir demokrasiye götürmedi. Birbirimize farklılıklarımıza saygı göstererek yaklaşmak yerine kutuplaşmayı körükledi. Zaman zaman, değil birbirimize selam vermek, birbirimizin boğazına sarılır hale geldik. Bunun acısını çok çektik, hala da çekiyoruz. Bırakalım dışarıda önyargılarımızı, aklımızın ve vicdanımızın sesine kulak verelim."
İzmirizmir.Net
Son Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2012 13:08