sultan
|
Enginarlar ayıklanıp,limonlu suya konacak.Bakla içi unlu suya konulur. Şevketi bostan ayıklanıp yıkanır.Tuzlu ve limonlu suda bir saat haşlanır.Hepsi pişmeye hazır hale getirilir.bir tencereye bir baş soğan,zeytinyağı,sarımsak,doğranmış havuç, yağda kavrulur.içine bakla enginar ve haşlanmış şevketi bostan ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır. Tuz ve şeker konur. Limonu ayarlanır. Baklanın unlu suyu ilave edilir. Bir çorba kaşığı un. Suyu ayarlanır. Kısık ateşte karıştırılmadan pişirilir.
Malzemeler 250 gr iç bakla Dörde bölünmüş 4 enginar İri doğranmış şevketi bostan (yarım kilo) İç bakla, çok körpe değilse biraz haşlanmalı Yarım demet dereotu
:D :D :D :D :D tek kelime ile muhteşem bir lezzet
|