Forumİzmir Füzyonu  Yeni Konu 

Yesari Atmacalar'ın Füzyonu

04 Aralık 2008

sultan

Enginarlar ayıklanıp,limonlu suya konacak.Bakla içi unlu suya konulur. Şevketi bostan ayıklanıp yıkanır.Tuzlu ve limonlu suda bir saat haşlanır.Hepsi pişmeye hazır hale getirilir.bir tencereye bir baş soğan,zeytinyağı,sarımsak,doğranmış havuç, yağda kavrulur.içine bakla enginar ve haşlanmış şevketi bostan ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır.
Tuz ve şeker konur. Limonu ayarlanır. Baklanın unlu suyu ilave edilir.
Bir çorba kaşığı un. Suyu ayarlanır. Kısık ateşte karıştırılmadan pişirilir.

Malzemeler
250 gr iç bakla
Dörde bölünmüş 4 enginar
İri doğranmış şevketi bostan (yarım kilo)
İç bakla, çok körpe değilse biraz haşlanmalı
Yarım demet dereotu

:D :D :D :D :D tek kelime ile muhteşem bir lezzet
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0