hurkus
|
Ayþegül hanýmýn anneannesinin yaptýðý güzel bir göçmen yemeði tarifi...
Tarif, tazesinefis.com'dan....
***
Çocukluðumun anneanne büyüsüdür ÞIRILA…
“O da ne ola?” dediðinizi duyar gibiyim.
Zamanýnda çiftliklerinde yaþarlarken tulumda yaparlarmýþ, içindeki biberler kitir kitir turþu olurmuþ. Tulum faslý bitince anneannem kavanozda hazýrlardý bize. Her kahvaltý sofrasýnýn vazgeçilmeziydi. Kavanozda on-onbeþ gün bekletilmiþi, hafif turþulaþmýþ biberlisi makbuldür ama ben tazesine de bayýlýyorum aslýnda.
Bu sabah kahvaltýmýn baþ taciydi kendisi. Hala damaðýmda lezzeti. Karþýnýzda Yugoslav göçmeni rahmetli anneannemin sýrýlasýnýn anne versiyonu tarifi. Afiyetler efendim!
Malzemeler:
7-8 taze yeþil biber (ben acý manyaðý olduðumda açýdan yapýyorum, siz keyfinize göre seçin)
250 gr Çökelek (kaþar çökeleði bulursanýz daha da lezzetli olur, annem pazardan buluyor en tazesini)
1 þu bardaðý Kese yoðurdu (yoksa normal yoðurt da olur, ama kesesi makbuldür)
1-2 yemek kaþýðý Zeytinyaðý
Yapýlýþý:
Biberleri yemeklik doðrayýn. Çok ince olmasýn. Eðer taze tüketmeyip kavanozda biraz bekletip turþulaþtýracaksanýz 1 cm uzunluðunda doðrayýn derim.
Tüm malzemeyi karýþtýrýn. Tadýna delirin!
|