editor
|
: 2 kişilik 150’şer gr. fileto şeklinde doğranmış 2 adet akya balığı, 4 adet soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış orta boy domates, 2 yaprak defne, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, yeterince tuz, karabiber, 2 diş sarımsak, 1 demet deniz börülcesi.
:
: 1 demet deniz börülcesini çok iyi yıkadıktan sonra kaynar suya atalım, ayıklanacak hale gelene kadar kaynatalım. Ayıkladıktan sonra bir kaba alalım. Deniz börülcesi kendisi tuzlu olduğu için tuz kullanmayalım.
: Temizlenmiş akyalarımızı tavamıza koyalım, üzerine diğer tüm malzemeyi koyalım. Orta ateşte kaynadıktan sonra 10 dakika kadar üzeri kapalı olarak pişirelim, ayıklanmış börülcemizi tabağın ortasına yerleştirip üzerine akyamızı yerleştirerek servis yapalım. Afiyet olsun Sevgi ve lezzetle kalın.
|