Bu dünyadan bir Narin Geçti

16 Eylül 2024 22:09 / 43 kez okundu!

 

 

Narin; ince ruhlu, nazik cana yakın kimseler için dile gelen bir sıfattır, ama bu defa ad olarak bu kızımıza verilmişti. Galiba bu masum yüze de bu ad yakışmıştı. Ne yazık ki bu masum evladımızı cahiliye döneminde öldürülen kızların ölümünden daha beter bir tarzla öldürdüler.

 

*****

 

Bu dünyadan bir Narin Geçti

 

Narin Norveç'te doğsaydı

 

Narin; ince ruhlu, nazik cana yakın kimseler için dile gelen bir sıfattır, ama bu defa ad olarak bu kızımıza verilmişti. Galiba bu masum yüze de bu ad yakışmıştı. Ne yazık ki bu masum evladımızı cahiliye döneminde öldürülen kızların ölümünden daha beter bir tarzla öldürdüler.

Bakkalım “idam istemiyoruz” diyen hümanistler bu defa neye/nereye sığınacaklar? İşte kamuoyunun sesi bas bas bağırıyorlar bu adamın cezası ancak idam olmalı diyorlar.

Bir amca masum bir cana kıydı, yetmedi bir yardakçısıyla görev dağılımı yapıp güya arkasında bir iz bırakmamak için ücra bir yere defnettiler.

Kürtçe bir ata sözü var; “Xweda şüğla xirab sitar nake”(Allah kötü fili gizli tutmaz) İşte görüyorsunuz 19.günde cesedine ulaşıldı. Hele bakalım daha neler neler ortaya çıkacak. Günah yerinde durmuyor, işlendikçe daha büyük günahların oluşmasına sebebiyet veriyor. Evet masum kızların “hangi sebeple öldürüldüğünü?” sorulacağı gün yakındır.

Devlete kucak dolu teşekkür benden, nasıl da sabırla bini aşkın personelle Narin’in narin cesedini aradı, taradı ve buldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, MHP Başkanı Bahçeliye ve ilgi duyan ve ğamgin olup Diyarbakırlarla hemhal olan herkese müteşekkirim.

DEM cenahı hariç, çünkü onlar bu masum yüz üzerinde siyaset yapmak istediler, kimisi Camiye, Kur’an kursuna, Cemaate Tarikata bağlamak istedi, kimisi bu Zalim, katil amcayı HÜDAPAR’lı yapmaya çalıştı, yok efendim Hizbi kontra falan gibi absürt ifadelerle ortalığı karıştırmak istediler. Halbuki seçim sonuçlarına bakılırsa bu köyle Ak Parti birinci, DEM ikinci, Hüda-Par aldıkları oy oranlarıyla üçüncü sıradadır. Ayrıca Hüda-Par’ın o köyde kayıtlı üyesi bile yoktur, kimi mega yalancılar katil amcayı Hüda-Par eski ilçe başkanı bile yaptı. Yazıklar olsun bu tür kimselere, yazıklar!

Malum hukukta suçun şahsiliği var, mesela bu kişi DEM’in üyesi olsaydı birileri “DEM’liler böyle” demeye hakları var mıydı? Elbette ki hayır, peki niye birileri öküzün altında buzağı ararcasına, HÜDAPAR’ı ağzında dolaştırıyor. HÜDAPAR ki siyaset alanında toplunun en makul insanları şu  anda orada diyebilirim. Onlar için güya bir kusur dile getirilir, o da Hizbüllah örgütü üzerinde sert yönleridir, peki silahlı bir örgütün karşında bir zamanlar nasıl yaşanabilirdi, boş elle yaşanabilir miydi? Adamlar 17-18 yıldır sivil bir siyaset yapıyorlar, ama birileri hala o eski gönlere giderek onları marjinalleştirme peşindedir.

Böyle hadisenin üzerine balıklama atılarak, anlık yalan dolanlarla, iftiralarla toplumun bir kesimini suçlamak akıl karı değil, ayrıca tabanı da yalan yanlışa bakmadan bu algı üzerinde konuşuyor.

Ne yazık ki medya mensupları da olabilirliklerle aileyi zan altında bırakacak yorum ve değerlendirme yaparken, sosyal medyada da bu vaka üzerinden Kürt aile yapısına hücum edenler var. Teessüf ederim, yaşım 62 ben dört vaka duydum, biri 70 yıl önce biri gelinine sarkıntılık yapmış diye anlatılıyordu, ikisi de filankes  kızını öperken  sıra dışı öpüyor demişlerdi hadise başka bir ilçenin köyünde, biri de askerde olan kardeşinin eşine sarkıntılık yapmıştı, ama bir halt da işlememişti, kadın tepki verdiği için. Ayrıca ben şehir merkezinde varoş bir semtte okul müdürüydüm bir gün bir kızın annesi geldi ve “oğlum kızıma sarkıntılık yapıyor, aile içinde duyulsa kesin  oğlumu öldürürler, ben ne yapayım müdür bey” demişti, birkaç dakika üçümüz birlikte ağladık daha sonra kızı Aile Sosyal Politikalarının sığınma evine teslim ettik, o süre içinde öyle geçici bir çözüm bulmuştuk. 

Tabir yerindeyse her evde bir tuvalet vardır, misali bazen bir ailede de adi kimseler çıkabiliyor, zenginlik ve hükümranlık insanın dengesini bozabiliyor, yukarıda zikrettiğim gibi günah yerinde durmuyor.

Fi tarihte cahilin biri içki içmiş güya niyeti günah işleyip tövbe etmekmiş, sarhoş olunca zina fili işlemiş, daha sonra da cinayet işlemiş dikkat ederseniz bir günah diğerini tetikler.

İşte böyle kardeş, mümkün olduğu kadar günah işlemeyeceksiniz, yüce Allah Kur’anı Kerim'de “zinaya yaklaşmayın” diye emrediyor, yaklaşmak nasıl olur?

- Namahrem insanların kapalı ortamda tek kalmaları,

- El ele göz göze bakmaları,

- Belden aşağı sohbetler etmeleri,

- Birbirine sarılıp öpüşmeleri sonucu zina gerçekleşir.  

Evet bu olaydan pis kokular geliyor, ama yargı eninde sonunda bunu tüm basamaklarıyla açıklığa kavuşturacak, baksanıza bu Narin kızımızın cesedini gizleyen adamın vicdanı bunu saklamaya elvermedi, dolayısıyla ondan önce neler olup bitti?

Bu öldürmeye sebep olan asıl neden neydi?

Narin bazı gizli günahları şahidi miydi?..  vb. soruların cevapları da gün yüzüne çıkacak, ama sebep ne olursa olsun, bu katilin bir cezası var o da idamdır, asarsınız asmassınız, orası sizin bileceğiniz iş.

Allah böyle dertli hadislerden bu milleti, bu memleketi, insanlık alemini muhafaza etsin.

Amin demeniz dileğiyle.

 

Eyüphan KAYA

muslumandunya.com.tr. Genel yayın Yönetmeni

15.09.2024, Diyarbekir

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.