Dünya hiç bu kadar rezil duruma düşmemişti!

04 Ağustos 2024 20:52 / 57 kez okundu!

 

 

Bir avuçluk İsrail devleti kimi yetkili etkili kimselerin yularını bir şekilde eline almış, Gazze üzerinde dünyaya meydan okurken, dünyaya sıkıntıdan başka bir şey vermeyen ABD bu zulmü ayakta alkışlıyor. Dünyanın diğer ülkeleri de bir kaçı hariç sessiz sedasız izliyorlar.

 

*****

 

Dünya hiç bu kadar rezil duruma düşmemişti!

 

Bir avuçluk İsrail devleti kimi yetkili etkili kimselerin yularını bir şekilde eline almış, Gazze üzerinde dünyaya meydan okurken, dünyaya sıkıntıdan başka bir şey vermeyen ABD bu zulmü ayakta alkışlıyor. Dünyanın diğer ülkeleri de bir kaçı hariç sessiz sedasız izliyorlar.

Dünyanın bu vurdum duymaz hali İsrail’i şımarıklıkta sınır tanımaz hale getirdi. Bu sınırsız zulmüne karşı ilgisiz kalan her kişi, her oluşum, her parti, her devlet şerefini kaybediyor.

Bundan cesaret alan İsrail, İran’ın Başkenti Tahran’da İsmail Heniye’yi şehit ediyor. Bundan başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkeleri ibret almalı ve bu İsrail belasına karşı omuz omuza vererek onu tedip etmelidir.

Bir oyunla Filistin topraklarına konan İsrail 70 yıldır, Filistin halkına sıkıntı yaşatıyor, evlerini yıkıyor, haksız yere topraklarına konuyor. Kim ölmüş, kim kalmış umurunda bile değil, üstelik her geçen gün zulüm katsayısını yükseltiyor. 7 Ekim’den bu yana yaptığı zulüm karşısında kimi dünya devletleri harekete geçerken kimisi çekimser, kimisi de doğrudan/dolaylı destek veriyor.

Türkiye, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan… gibi ülkeler dahi İsrail’in bu zulmüne karşı elle tutulur bir şey yapmazken Müslim, gayri müslim insanlık bu zulme karşı ayakta ve isyan ediyor.

Ey dünyanın yetkili etkili insanları, ne zamana kadar bu haksızlık karşısında sessiz kalacaksınız?

İsrail’in üstün ırk safsatası ve “Ard-ı Mevud” hikayesine teslim mi olacaksınız? Herhangi bir hukuk sistemini tanımadığı ve Gazze halkına pervasızca saldırarak, hayatta kalanlara su, gıda ve ilaçların ulaşmasını dahi engellemesi ile benzeri görülmemiş bir suç işliyor ve sözüm ona dünya devletleri aval aval bu haksızlığı seyrediyor, bu kabul edilebilir bir durum değildir/olmamalı.

Buyrun elinize haklı bir müeyyide vereyim, “bir devletin tanınması için belli sınırlar dahilinde bir yönetime sahip olması lazım” şu anda İsrail sınırı belli olmayan bir kuru kalabalık durumunda olup fiilen devlet olma özelliğini kaybetmiştir, dolayısıyla 67 sınırına göre tanıma kararınız varsa bir an evvel geri çekin ve ikili ilişkilerini durdurun. İsrail Devletini tanımayın.

Netanyahu hangi ülkeye gelirse gelsin hemen yakalayın. Hatta yasalarınız elveriyorsa kurşuna dizin, çünkü onun elinde on binlerce masum Gazze halkının kanı var.

İİT olağanüstü bir toplantıyla Riyad’daki kararlarını bir daha gözden geçirip, 31 maddenin tamamını hayata geçirmelidir. Yine o malum dört ülke bilinen 6 maddeye itiraz ederse onları İİT’den atın. Onları haklarına şikayet edin. Bu yönetim değişmediği sürece “bu ülkelerin teşkilata olan üyelikleri askıya alınmıştır” şeklinde bir karar alın. Bir madde daha ekleyin “Kerhen kabul edilen 67 sınırları dışında meşru bir gerekçe hariç bulunan her Yahudi birinci derecede hedeftir, katli vaciptir ve farz-ı kifayedir. Şayet saldıran ölürse devleti tarafından şehit muamelesini görür.” denilmelidir.

Unutmayalım Gaze’de İsrail on binleri katlediyorsa bunun müsebbibi;

Birinci derecede Katili Netanyahu olsa da,

İkinci derecede Birleşmiş Milletlerdir,

Üçüncü derecede İslam İş Birliği Teşkilatıdır,

Dördüncü derecede Kimi ülkelerin liderlerdir,

Beşinci derecede Tüm insanlıktır,

Altıncı derecede Tüm Müslümanlardır.

Başka bir ifadeyle 8 Milyar insanlık alemi bu katliamın paydaşlarıdır, diye düşünüyorum. Dünya hiç bu kadar rezil duruma düşmemişti.

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bu süreçte bu yazıyı iki günde üç defa bilgisayarın başında oturarak ancak yazabildim.

Haydi ödev başına!

 

Eyüphan KAYA

01.08.2024

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.