Yazar Sabrı ile yazmak

29 Temmuz 2024 10:41 / 113 kez okundu!

 

 

Kanaatim o ki, Gazze savaşı 7 yıl sürse, Hamas 7x7 olacak, İsrail 1/7’ye inecek! Daima doğru konuşan Hz.Muhammed(sav), “küfür devam eder, zulüm devam etmez” diye buyuruyor. Dolayısıyla eninde sonunda Siyonist İsrail yenilecek.

Kürtçe bir söz var “toxumê bavê Adem bi küştinê naqede(ademin çocukları öldürmekle bitmez)” evet bu bir kelamı kibardır, makul bir ifadedir, buyur birkaç asır öncesine gidin Hitler nasıl da Yahudileri yok ediyordu, çoğunu öldürdü, kalanları sağa sola savruldu, gel zaman git zaman çoğaldılar, çalıştılar ve bugün yeryüzünde “biz varız” diyorlar, yetmiyor Hitler’in onlara yaptıkları zulmün katkat fazlasını Filistinlilere yapıyorlar.

 

*****

 

Yazar Sabrı ile yazmak

 

Kanaatim o ki, Gazze savaşı 7 yıl sürse, Hamas 7x7 olacak, İsrail 1/7’ye inecek! Daima doğru konuşan Hz.Muhammed(sav), “küfür devam eder, zulüm devam etmez” diye buyuruyor. Dolayısıyla eninde sonunda Siyonist İsrail yenilecek.

Kürtçe bir söz var “toxumê bavê Adem bi küştinê naqede(ademin çocukları öldürmekle bitmez)” evet bu bir kelamı kibardır, makul bir ifadedir, buyur birkaç asır öncesine gidin Hitler nasıl da Yahudileri yok ediyordu, çoğunu öldürdü, kalanları sağa sola savruldu, gel zaman git zaman çoğaldılar, çalıştılar ve bugün yeryüzünde “biz varız” diyorlar, yetmiyor Hitler’in onlara yaptıkları zulmün katkat fazlasını Filistinlilere yapıyorlar.

Bu Yahudilerin ne kadar kötü olduklarını Kur’ani kerimden biliniyordu ama bu kadar ahmak ve kokak olduğunu bilmiyordu. Onu da onlar bize öğretti. Baksanıza askeri Tankın/Topun içinden çıkmaya cesaret etmiyor.

Bu gün dünyanın yeni nesli Yahudi kiniyle büyüyor, müslüm gayri müslüm insanlık alemi Yahudilerini puanını veriyor, internet medyası bu dünyayı kötü insanlara dar etti. Süreç içinde direk ya da dolaylı olarak kendine bağladığı Devlet adamları devre dışı kalacaklar gelen yeni liderlerin ajandasında ilk sırda Yahudi yularını çekme planı olacak. Ben bir şey biliyorum da söylüyorum, aslında Gazze’deki bu zulmü Yahudilerin kaç kuruşluk insanlar olduğunu herkes tarafından bilinsin diye devam ediyor galiba.

Tarih Gazze’den önce ve Gazeden sonra diye yazılınca, hem mevcut durumdaki uluslar arası örgütleri, hem de devlet diye bilinen sözde sınırı belli ve bağımsız insan topluluklarının kimler tarafından idare edildiği, insanların üç günlük dünyanın keyfi uğruna ne kadar sefil insanlar olduğunu not edecek.

Mesela en son Suudi Arabistan’ın  Riyad kentinde yapılan toplantıda 31 madde masaya getirildi ve 4 devlet 6 maddeye hayır dedi, ne insanlık ne de İslam dünyası bu devletleri satılmış liderlerini unutmaz/unutamaz.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oluşan İslam İşbirliği Teşkilatının 8.olağan üstü toplantısında

Suudi Arabistan,

Bileşik Arap emirlikleri(BAE),

Fas,

Bahreyn can alıcı, önemli 6 maddeye itiraz etti.

Reddedilen maddeler şunlar:

1- İsrail'e mühimmat sağlamak için Amerikan askeri üslerinin kullanılmasının engellenmesi.

2- Diplomatik ve ekonomik ilişkilerin dondurulması.

3- Petrol kullanmakla İsrail’i tehdit etmek.

4- İsrail sivil havacılığının Arap hava sahasında engellenmesi

5- Gazze'ye yönelik saldırının durdurulması talebinin iletilmesi amacıyla

6- Arap Bakanlar Komitesi oluşturulması.

Söz konusu maddeler Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan, Fas, Bahreyn tarafından reddedildi.

Elbette ki 31 madde arasında birçok önemi talepler vardı, ama bu 6 madde İsrail’e ayar verecek tarzda önemli maddelerdi.

Birinci madde uygulansaydı, ülke olarak biz de İncirlik ve Kürecik üslerinden kurtulmuş olacaktık.

İkinci madde uygulansaydı, İsrail’in ekonomisi hayli sarsıntı geçirecekti.

Üçüncü madde uygulansaydı, bir süre sonra tankları birer teneke yığını olarak orada burada çölün ortasında kalacaktı.

Dördüncü maddede olduğu gibi Arap hava sahası İsrail’e kapansaydı, İsrail nefes almakta zorlanacaktı.

Arap devletlerinden oluşan temsili heyet sesi gür olarak arabuluculuk yapacaklardı ve İsrail bu işin ciddiyetini anlayacaktı.

Bu elle tutulur maddeleri Yahudi sevici Suudi Arabistan ve marabaları tarafından reddedildi.

Yani dediler ki,

Biz İsrail’e petrol de satacağız,

Bizdeki üslerini de kapatmayacağız,

Alışverişimize de ilişkilerimize de devam edeceğiz,

Hava sahamızı da İsrail uçaklarına kapatmayacağız,

Öyle Arap Bakanlardan oluşan bir heyet falan da kabul etmiyoruz.

Vay zalimler vay!

Bu ülkelerde yaşayan İnsanlar/Müslümanlar elbette ki en az bizim kadar bu dertten muzdariptirler ve ilk fırsatta bu yönetimlerinin ifadesini alacaklardır. Yerine çok daha cesur ve dirayetli kimseleri iktidara getireceklerdir. Çünkü insanlık vicdanı bunu gerektiriyor.

Kısacası Gazze insanlığın onurunu kurtaracak belki kendisi yok olacak ama insanlığa şerefli bir duruşun ne anlama geldiğini öğreterek gidecek yani Gazze bir şahsı manevi olarak bir bütün olarak şehit düşebilir, ama insanlığın önüne şerefli bir hayatın yolu göstererek şehit olacak.

Bunları yazarak dilbazlık yaptığım için mazur görün e mi? Kelimelerin çoktan kifayetsiz kaldığını biliyorum ama buna rağmen bir şeyler yazmaya devam etmek lazım buna da “yazar sabrı” diyelim.

Selam ve selametle kalın.

 

Eyüphan KAYA

25.07.2024

 

Son Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2024 23:09

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.