AMERİKA OLMASA DÜNYA NASIL KURTULACAK

16 Eylül 2024 20:12 / 48 kez okundu!

 

 

Amerikalılardan başka bir devletin bu tür hikâyeleri pek yoktur. Var olanlarına ise itibar edilmez zaten. Örneğin hiç Rusların ya da Çinlilerin, Japonların, Almanların hele ki biz Türklerin böyle ‘kurtarıcılık’ filmleri hatırlayanımız var mı? Tam tersine diğer ulusların derdi dünyanın başına çorap örmek Amerikalıların ise bu kötülükleri alt etmektir.

 

*****

 

AMERİKA OLMASA DÜNYA NASIL KURTULACAK

 

Hollywood filmleri hep ‘kahraman ve fedakâr Amerikalı’ üzerine kuruludur.

Dünyaya asteroid çarpacak Amerika kurtarır.

İblis dünyayı ele geçirmeye çalışır Amerikalı kurtarır.

Gelecekten katil robotlar gelir, Amerikalı kurtarır.

Yapay zekâ dünyayı ele geçirmeye kalkar, Amerikalı kurtarır.

Uzaylılar dünyayı istila eder, Amerikalı kurtarır.

Dünyanın başına bir canavar musallat olur, Amerikalı halleder.

Dinozorlar geri gelir, Amerikalı baş eder.

Onun Marvel stüdyolarında tasarlanmış bir sürü ‘kurtarıcı’ kahramanları vardır.

Bir de dünyanın büyük kısmını NATO şemsiyesi altına almış bizi ‘koruduğu’ gibi koruyor.

Amerikalılardan başka bir devletin bu tür hikâyeleri pek yoktur. Var olanlarına ise itibar edilmez zaten. Örneğin hiç Rusların ya da Çinlilerin, Japonların, Almanların hele ki biz Türklerin böyle ‘kurtarıcılık’ filmleri hatırlayanımız var mı? Tam tersine diğer ulusların derdi dünyanın başına çorap örmek Amerikalıların ise bu kötülükleri alt etmektir.

Amerika’nın kurtarıcılık öyküsü ikinci dünya savaşı ile başlamıştır. Bu vahşi savaşın Amerika sayesinde bittiği söylenir. İşin aslı öyle değildir. Amerika bu savaşa başından itibaren seyirci kalmış ancak Pearl Harbor baskınından sonra intikam almak için harekete geçmiştir.

NAZİ’leri asıl yenen Ruslardır. Sovyet askerleri, Alman ordularını önüne katıp kovalamaya başlayınca bütün Avrupa’nın Rusların kontrolüne gireceğini gören Churchill’in yalvarmalarına sessiz kalamayacaklarını anlayınca Normandiya’ya çıkarma yapmışlardır. Berlin’e giren Ruslardır. Hitler onların eline geçmekten korktuğu için intihar etmiştir. Çünkü o savaşta Sovyetler, çoğu sivil olmak üzere 25 milyon insanını kaybetmiştir. Amerika’nın bir yaptığı da teslim olmak üzere olan Japonya’ya iki nükleer bomba atarak büyük bir insani felakete yol açmış olmasıdır. Bunların yanında Almanya’nın yerle bir edilmesinin sözü bile edilmez. Bugün İsrail’in Gazze’ye yaptığının aynısı yapılmıştır.

İşin aslı Amerikan filmlerindeki gibi midir? Dünyanın başına gerçekten çoraplar örmeye çalışan kimdir? Daha öncekileri saymayacağım, Gazze’ye bir bakın. Ukrayna’ya, Uzak Doğu’ya Tayvan’a, Kore’ye. Gelin Müslüman coğrafyasına Afganistan’a, Irak’a, Suriye’ye… Türkiye’ye, Venezuela’ya. Nerde bir fesatlık varsa ‘en kahraman’ Amerikalı orada. Hep de karşısındakiler suçludur. Bütün o filmlerin amacı Amerika’nın çirkin rolünü gizlemek içindir.

 

Firuz TÜRKER

10.09.2024

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.