UYUÞTURUCUYA KARÞI SAVAÞ BÝR ULUSAL SORUNDUR
20 Ocak 2018 00:35 / 1155 kez okundu!
Emperyalistler Çin gibi koskoca bir ülkeyi uzun yýllar uyuþturucu sayesinde sömürebildiler. Milyarlýk nüfusu ve geniþ topraklarý ile Asya kýtasýnýn ve de hatta dünyanýn en büyük ülkesi olan Çin'de uyuþturucu kullanýmý çok yaygýndý. Batýlýlar, Çinlilerin bu zayýflýðýný çok iyi kullandýlar. Uyuþturucu kullanýmýný teþvik ettiler ve daha da yaygýnlaþtýrýlmasýný saðladýlar.
Ýngilizler Çin'den aldýklarý çayý Hindistan'da, oradan aldýklarý afyonu da Çin'de satýyorlardý. Durumun vahametini fark eden imparator Tao-kuang afyon ticaretini yasakladý ve Kanton'da Ýngiliz tüccarlara ait büyük bir parti afyona el koyarak imha etti. Bunun üzerine Çin'e savaþ ilan eden Ýngiltere silah teknolojisi üstünlüðü sayesinde Çin'i yendi ve iþgal ederek sömürgeleþtirdi. 1839'dan 1842'ye kadar süren bu savaþlar, 'Afyon Savaþlarý' olarak adlandýrýlýr. Ýkinci afyon savaþlarý ise 1856-1860 arasýnda olmuþ ve Çin'e çok daha aðýr bir maðlubiyet ve aðýr koþullar getirmiþtir. Günümüz Çin'inde uyuþturucu ticaretinin cezasý bu yüzden idamdýr.
Emperyalizm, sömürgeleþtirdiði ülkelerin her þekilde iliðini kanýný emmiþtir. O ülke insanlarýnýn ne çektiði hiç umurunda deðildir. Afrikalýlarý köleleþtirmiþ, Amerikan tarým plantonlarýnda çalýþtýrmýþtýr. Günümüzde ise organ ticaretinden tutun da her türlü uyuþturucu ve silah ticaretine, kadýn ve çocuk ticaretine varýncaya kadar her türlü pis iþte parmaklarý var. Devletlerin 'uygar' görünmek için bunlarý yasaklamýþ olmasý bir þeyi deðiþtirmiyor. Bu iþler yine sürüyor. Yani görünüþte yasak ama el altýndan yapýlýyor ve devletler de payýný alýyor.
Ben asýl konu olan uyuþturucuya döneyim. Uyuþturucu maddelerin iki türlü ticareti var. Bunlarýn hammaddesinin üretildiði ülkelerden batýlý ülkelere hammadde götürülmesi ve bunlarýn iþlenerek sentetik uyuþturucularla birlikte yeniden bu ülkelere transferi. Böylece çift yönlü kar saðlanýyor.
Türkiye uyuþturucu trafiðinin tam ortasýnda bir ülkedir. Türkiye'nin sürekli istikrarsýzlýk içinde bulunmasýna bu yüzden ihtiyaç hissediliyor. PKK'sý, DEAÞ ý, FETÖ'sü, son son 'sýnýr güvenliði ordusu' onun için tasarlanýyor, bu istikrarsýzlaþtýrmaya aparat olarak kullanýlýyor. Bu örgütler de bu ticaretten sus payý alýyorlar. Dolayýsýyla Ortadoðu'nun kaos içinde olmasý bu ticareti kolaylaþtýrýyor. Yani mesele sadece doðal kaynaklarýn sömürülmesinden ibaret deðil.
Türkiye Cumhuriyeti devleti son yýllarda uyuþturucuya karþý amansýz bir savaþ açtý. Türkiye'ye düþmanlýklarýnýn önemli bir sebebi de bu. Ama Türkiye'yi bunu söyleyerek kötüleyemiyorlar. Onun yerine demokrasisizlikle, tek adamcýlýkla, geçimsizlikle, 'Ýslami' teröre destek vermekle falan suçlayarak yýpratmaya çalýþýyorlar. Kendi ülkelerinde Türkiye'yi suçlamaya imkan saðlayacak düzmece davalar açýyorlar.
Onlarýn öfkesini çeken en önemli nedenlerden biri de Türkiye'nin uyuþturucuya karþý açtýðý savaþtýr. TV'lerde yakalanan uyuþturucu maddeler ve failleri haberleri ne kadar çok arttý dikkatinizi çekiyor mu?
Bu yüzden bu iþin baþýndaki adam, Süleyman Soylu þimdi hedef tahtasýna konulmuþtur. Kýzý ile ilgili DHKP-C nin kaç kez tehdit oluþturduðunu kendisi açýklamýþtý. Demiþ ki; 'Okulun çevresinde bir uyuþturucu satýcýsýný gördüðümüz zaman ayaðýný kýrýn'. Bunu söyledi diye 'otoriterlik' masallarýna malzeme yapýldý. Bu 'otoriter' devlet darbeye kalkýþanlarý bile yakalayýp mahkemeye sevk ediyor. Az bile söylemiþ; 'kafasýný gözünü kýrýn' demeliydi.
Uyuþturucu konusu iþte bu kadar önemli bir konu. Ve bizim ülkemizin baþýnda büyük bir beladýr. Yine bakan Soylu'nun söylediðine göre bu suçtan tutuklu 50 bin kiþi varmýþ. FETÖ'den tutuklular da 50 bin kiþi. Ýþin vahametine bakar mýsýnýz?
Firuz TÜRKER
19.01.2018
Son Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018 00:54