İlk yan etkiler rapor edildi... Hastalar iyi. Teşhis: psikolojik

06 Kasım 2009 14:01  

 

İlk yan etkiler rapor edildi... Hastalar iyi. Teşhis: psikolojik

Sağlık Bakanlığı, halk arasında "Domuz Gribi" olarak bilinen Pandemik grip (H1N1) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 21'e yükseldiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalarımızdan 21 yaşında bir erkek ve 11 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere iki vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 21 olmuştur." denildi.

İLK YAN ETKİ BİLDİRİMLERİ

İki günde domuz gribine karşı aşılananların sayısı 80 bine çıkarken, çok merak edilen 'yan etkiler' konusunda da ilk bildirimler gelmeye başladı.

Bursa’nın Orhaneli ilçesi Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli hemşire 22 yaşındaki Şeyda Kartal, domuz gribi aşısı yapıldıktan bir süre sonra kolunda kaşıntı, kızarıklık ardından tansiyon ve kalp çarpıntısı şikâyetleri baş gösterdi. Bir süre gözlem altında tutulan genç hemşirenin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Rahatsızlığın aşıya bağlı olup olmadığı bilinmiyor. Bursa’da 10 bin kişiye aşı yaptık. Sadece bir kişide bu durum ortaya çıktı” dedi.
 
Adapazarı’nda da sağlık ocağında görev yapan bir hemşire ve sağlık memuru aşı sonrası kollarında uyuşma olduğunu söyleyince panik yaşandı. Sağlık durumları takibe alınan iki kişi dün göreve dönerken Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, “İkisi de iyi. Nöroloji uzmanına göre uyuşmanın nedeni tamamen psikolojik” dedi. (dha)

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0