İstanbul'da çok sayıda vaka var, yayılıyor

04 Kasım 2009 09:45  

 

İstanbul'da çok sayıda vaka var, yayılıyor

İstanbul Valisi Güler: Çok sayıda vaka var ve hızla yayılıyor. Havaların da mevsim normallerinin 10 derece altında olması riski artıyor. Veliler dikkatli olmalı. Öksürüğü, ateşi olan öğrencileri okullara göndermesinler 

İstanbul’da domuz gribinden ilk ölüm vakası dün duyuruldu. 13 yaşında bir kız çocuğu dün yaşamını yitirdi. İstanbul Valisi Muammer Güler, çocuğun pazar gecesi bir eğitim hastanesine üç gündür çektiği karın ağrısı ve rektum kanaması şikayetiyle götürüldüğünü belirterek, “Hastanenin acil servisine kaldırılmış. Ancak durumunun ağırlığı nedeniyle yoğun bakımı olan bir üniversite hastanesine sevk ediliyor. Buraya götürülürken yolda durumu ağırlaşınca, ulaştırıldığı başka bir hastanenin acil servisinde hayatını kaybetti” dedi.
 
Sekizinci sınıf öğrencisi olan çocuğun adını vermeyen Güler, çocuğun domuz gribinden öldüğünün toprağa verilmeden önce yapılan otopsisinden anlaşıldığını vurguladı. Güler son tabloyu anlattı: “Şu anda ikisi yoğun bakımda olmak üzere, hastanelerde tedavi gören yedi domuz gribi vakası var. Bugüne kadar 447 domuz gribi vakası görüldü. Bunların içinde iyileşenler de var. Toplam domuz gribi görülen öğrenci sayısı 116. Bir salgın içinde olduğumuz görülüyor. Çok sayıda vaka var ve hızla yayılıyor. Havaların da mevsim normallerinin 10 derece altında olması riski artıyor. Veliler dikkatli olmalı. Öksürüğü, ateşi olan öğrencileri okullara göndermesinler. Okullarda yüzde 5 devamsızlık var.” 

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0