İZMİR URLA HATTI, ÜST GEÇİT VE YEMİN

18 Haziran 2017 01:08 / 1682 kez okundu!

 

 

Kentli insan kendi olmayı bilendir. Çevresini kendine, kendini dünyaya benzetendir. Mahmut Tolon, sabırlı, kararlı ve biçimde bunun için çabalıyor. Ortalığın boş politik şişinmecilerden geçilmediği diyarda; keşke bunu daha çok insan, daha çok konuda yapabilse. 

Hemen günün her saatinde Güzelbahçe kavşağında trafik sıkışıklığı, vakit kaybı ve boş yere yakılan yakıt da ilave olunca epeyce para kaybı mevcut.

Ne yapılabilir?

En basiti: bir trafik polisi kavşağa her iki yönde de 300 metrede araç park edilmesini önleyebilir.

Görünen köy’e gelince : Güzelbahçe kavşağında direk Urla- İzmir bağlantısı için araçlara bir üstgeçit yapılmalı.

Bu iklimde  ve yaşlanan nüfusta yayalara üstgeçit fikrinden vazgeçme vaktimiz geldi. Yayalara geçit her zaman hemzemin olmalı. İdeali bu . Araçlar üstgeçit veya altgeçitten geçsinler.  Önce insan sonra araç düsturunu anlamamız ve uygulamaya koymamız gerek. (Bu konuda isterseniz bakınız  döner kavşaklar ile ilgili bir yazı.)

Güzelbahçe kavşağında deniz seviyesi nedeniyle araçlara altgeçit yapılamayacağına göre üstgeçit yapılmalı altında ise Güzelbahçe meydanında yayalara gölgelik te oluşur.   Güzelbahçe’ye dönen trafik kavşaktan 300- 400 metre önce hem Urla hem hem İzmir istikametinden Güzelbahçe’ye yönlendirilirse  akan trafik akmaya devam edebilir.  Bir trafik polisi ve önceden yapılan  trafik planlaması ile, doğru tabelalandırma ile tıkanma asgariye indirilebilir.

Tabii İzmir Çeşme yolundaki bilhassa Urla İzmir arasındaki yoğun nüfus ile anlamsız döner kavşaklardan kurtulmak gerek. Yol oralarda abuk daralmalarla trafiği yavaşlatacak şekilde oluşmuş.  Yolda karşı tarafa dönecek araçlar için cepler gördüğüm kadarı birçok yerde yapılabilir ve dönecek araç  yavaşlayıp trafiği tıkayacağına  karşı tarafa dönecek aracın işaret verip cebe girmesi ile yolu yavaşlatmaz.

Bir darboğaz da Narlıdere Askeriye önünde yemin töreni olduğu günlerde yaşanıyor. Çözümü gene basit ama herhalde görevli komutanların veya trafik müdürlerinn bu konuyu anlayamadan tayinleri çıkıyor ki şimdiye kadar uygulanmıyor. Benim konuyu ilk yazmam 6 yıl once falan. Her yemin töreninde eski Çeşme yolu (yani İzmir Urla yolu) tıkanıyor. Deniz kenarında ise bomboş tek yönlü parallel yol var. Otoban köprüsünün altından giriş verip ve buraya bir trafik polisi dikip bu yolu yemin töreni süresince çift yol olarak kullanmak mümkün! İlk (otobanın altından geçen) alt geçit çıkışına da bir trafik polisi veya asker dikilince (eder 2, yazı ile iki) bu memurlarımızın çalışması neticesinde trafik güvenli bir şekilde akar yemin töreni boyunca.

 

Mahmut Tolon

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.