AMERÝKA'DA YAPILAN HESAP, TÜRKÝYE'DE SOKAÐA UYMADI

19 Temmuz 2024 11:19 / 125 kez okundu!

 

 

Uygulama aþamasýndaki aksaklýklar darbenin oldukça iyi planlandýðý gerçeðini örtmesin. Köprüler, önemli geçiþ noktalarý tutulacak, Emniyet, TRT gibi kurumlar ele geçirilecek, kaldýðý otel basýlýp Cumhurbaþkaný derdest edilecek, tanklar sokaða çýkarýlacak filan...

 

*****

 

AMERÝKA’DA YAPILAN HESAP, TÜRKÝYE’DE SOKAÐA UYMADI

 

Uygulama aþamasýndaki aksaklýklar darbenin oldukça iyi planlandýðý gerçeðini örtmesin. Köprüler, önemli geçiþ noktalarý tutulacak, Emniyet, TRT gibi kurumlar ele geçirilecek, kaldýðý otel basýlýp Cumhurbaþkaný derdest edilecek, tanklar sokaða çýkarýlacak filan.

Evet, üç aþaðý beþ yukarý böyle oluyor bu iþler. Bir darbe hiyerarþisi var. Kim nerede, ne görev yapacak hepsi en ince detayýna kadar ayarlanmýþ. Neresinden bakarsanýz bakýn, bir kaç küçük detay hariç planlarý bal gibi de uygulanabilir bir darbe senaryosu idi.

Senaryoya uymayanlardan ilki;

Her darbede direnmeyi akýllarýnýn ucundan bile geçirmeden teslim olan politikacýlara alýþýlmýþ bu ülkede ama kaldýðý otel, gideceði havalimanlarý bombalanýrken ‘gerekirse öleceðim, alanlarda olacaðým’ diyen Erdoðan`ýn zapt edilemez deliliði hesapta yoktu.

Devlet de bu defa iþbirlikçi deðil karþý koyandý, üstelik boþ da durmadý. MÝT, TSK`da yapay bir hareketlilik organize etti. Basit bir dedikodu darbecilerin komuta merkezinde paniðe neden oldu. 03.00’da yapýlmasý planlanan darbe erkene alýndý. En kritik hamle buydu.

O çýlgýn meydanlara dökülüþ yok idi hesapta. Sokaklarý zaptetmiþ darbeciler tanklar ve çevrili namlular karþýsýnda kimselerin sokaða çýkmayý aklýndan geçirmeyeceðini varsaydýlar. Bu milletin, o gece öyle ölüme koþup, darbecilere darbe yapacaðýný hesap edemediler.

Hayatýnda sokaða izmarit atmak kadar kanunsuzluk yapmamýþken, o gece elinde baltayla sokaða çýkan Asým abiyi, ayaðýnda terlik, elinde sopayla koþarken ‘Sizden korkan sizin gibi olsun lan’ diye baðýran Hatice teyzeyi, sebze tezgahlarýndan tanklara barikat yapan Manav Hüseyin amcayý…...

Toplamaya kýyamadýðý buðdaylarý uçaklar kalkamasýn diye ateþe veren Kazanlý köylüleri hesap edemediler.

Bir, iki deðil on binlerce ‘ölmeye gidiyorum, çocuklarým size emanet’ mesajýný hesap edemediler.

Ýstanbul, Ankara, Konya'da bir saat içinde sokaða inip, çatýþmaya baþlayan yüz binlerce insaný, hükümetle aralarý limoni denilirken Batman`da, Urfa`da alanlarý iþgal ederek devletine sahip çýkan, sabah namazlarýný valilik binasý önünde kýlan Kürtleri hesap edemediler.

Açýkçasý, hiç kimse, biz de dahil hiç kimse o sahneleri hayal edememiþti.

Son yýllardaki bütün o tezgahlar, E-Muhtýralar, Parti kapatma giriþimleri, 7 Þubatlar, Geziler, 17-25`ler karþýsýnda elimizde 'sýradýþý' bir liderden çok fazlasý yok idi.

15 Temmuz ortaya bir de MÝLLET çýkardý. 'Ya Olacaðýz, Ya Öleceðiz' diyen bir millet. Çanakkale'den bir asýr sonra kim olduðunu yeniden hatýrlayan bir millet.

Ve o milletin þimdi peygambere komþu olan çocuklarý, o gece muazzam bir destan yazýp, gecenin sonunda, sadece bu devletin istikbalini deðil bütün mazlum coðrafyalarýn kaderini kurtardýlar.

Tanklar tarafýndan defalarca esir alýnmýþ bu ülkede o gece "Tutun lan, tank kaçýyor!" gibi bir çok enteresan cümle girdi hayatýmýza ve 250 þehit, 2 bin 193 gazi Türkiye'nin her yanýnda çýplak ellerle o tanklarýn karþýsýna dikilen bu milletten çýktý.

O gece anladýk ki bu millet birlikte karþý koymalara hasret... O gece o destan da bu hasretlikten çýktý zaten.

Sesler çýðlýklara döndü, selalar "Allahuekber" nidalarýna karýþtý, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a baðlayan gece muazzam bir destan yazýldý Türkiye sokaklarýnda.

O gece, Ýþgalciler, darbeciler, þeytanýn çocuklarý bir tarafta; Vatandaþ, millet, vatan, din, hak ve hakikat sevdalýlarý, demokrasi yanlýlarý diðer tarafta.

O gece millet dedi ki:

"Ey Emperyaller! asýrlardýr kendini bilmez bir hukuksuzlukla varlýðýmýza kast ediyorsunuz fakat buraya kadar, biz artýk sizin boyunduruðunuza razý gelmeyiz"

15 Temmuz bu milletin canlarý pahasýna ortaya koyduðu bir milat, demokrasiye sahip çýkýp, darbecilere darbe yaptýðý gerçek bir Milli Demokratik Halk Devrimi idi.

Hiç bitmeyecek sandýðýmýz o gecenin üzerinden 8 yýl geçti deðil mi? Hakkýnda çok þey yazýldý. "Ben buraya ölmeye geldim" diye baðýranlarýn sesleri kulaklarýmýzda hala.

Þimdi herkes, o geceki maneviyatýn, mutlak iyiliðin zaferine hürmet göstersin. 15 Temmuz iþgalini unutanlar da sulandýranlar da hata yapar.

Elbette o gece korkup kaçmýþlarýn, fare gibi saðda solda bir angarda saklanmýþlarýn bugün mangalda kül býrakmadýklarýný görmek -insana kor biliyorum ama- sizi incitmesin.

Sizdeki vicdani huzur onlarda var mý sanýrsýnýz? Siz o gece üstünüze düþeni yaptýnýz, vatanýnýza sahip çýkarak sadece çocuklarýnýzýn geleceðini deðil namusumuzu da kurtardýnýz.

Üstelik ne kadar emin ve rahatýz artýk; bundan sonra baþka bir þeye razý gelmez bu millet. Ya Yeniden Tam Baðýmsýz Bir Dünya Devleti Ya Þahadet!

 

Mehmet ÇEK

16.07.2024

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.