KÜRTAJ HAK MI?

25 Kasım 2018 14:38 / 1246 kez okundu!

 

 

Oriana Fallacı`den "Doğmamış bir çocuğa Mektup"u okuduğum günden bu yanadır KÜRTAJ konusunda biraz daha farklı düşünür oldum, belki biraz daha muhafazakar, bilmiyorum. Ana rahmine düşmüşün artık bir başına bir canlı, yaşayan bir insan olduğuna evet sizden beslenen ama sizden bağımsız biri olduğuna inanır dolayısıyla onun hakkında karar vermemizin adil olup olmadığını sorgularım.

 

****

 

KÜRTAJ HAK MI?

 

Oriana Fallaci`den "Doğmamış bir çocuğa Mektup"u okuduğum günden bu yanadır KÜRTAJ konusunda biraz daha farklı düşünür oldum, belki biraz daha muhafazakar, bilmiyorum. Ana rahmine düşmüşün artık bir başına bir canlı, yaşayan bir insan olduğuna evet sizden beslenen ama sizden bağımsız biri olduğuna inanır dolayısıyla onun hakkında karar vermemizin adil olup olmadığını sorgularım.

Karnında bir bebek taşıyan Fallaci ilk başlarda "Ya doğmak hoşuna gitmezse? Ya günün birinde haykırıp neden dünyaya getirdin diye beni suçlarsan.." diye sorularla bunalttığı karnındaki bebeğiyle konuşmayı becerip, muhabbetti ilerlettikçe onun artık kendi başına bir İNSAN olduğunun ayrımına varır ve onun hakkında karar vermek hakkına sahip olmadığını sorgular.

Beni etkilemeyi başarmıştı Fallaci,

Dinimizde çok açık ki "özürsüz" çocuk aldırmak büyük günahtır.

Batıda ise bir uçta bize yakın düşen "Çocuk ana rahmine düştüğü andan itibaren kutsaldır ve ne olursa olsun doğmalıdır" şeklinde Katolik bir yaklaşım buna karşılık yine Batıda "beden benim bedenim, karar benim kararım" diyen bir anlayış var.

Uzatmayayım,

Bana göre sadece hamilelikten dolayı annenin hayatının ciddi derecede riske girdiği durumlarda; yani bir hayatı kurtarmak için diğer bir hayatı feda etmenin kaçınılmaz hale geldiği yahut sakat ve hastalıklı doğum riski içeren durumlarda kürtaja izin verilmeli.

Bunun dışında tıbbi açıdan bebekte sorun yoksa, bebek doğmalıdır.

Yok öyle "benim bedenim" filan

Keyfim geldi yumurtlayayım, keyfim geldi öldüreyim, öyle şey mi olur? Kimsin sen? Ana`mısın? Katil mi? Nesin sen?

Ana rahminde olan şey henüz cenin halinde olsa bile, insan hayatı ile ilgili bir durum söz konusu olduğundan, vicdanın, ahlakın ve hukukun buna müdâhale etmemesi, birilerinin keyfine bırakması mümkün olabilir mi?

Senin bedeninin dokunulmazlığı dokunulmazlık da çoktan aramıza katılmak için yola çıkmış o canın da korunmaya ihtiyacı yok mu?

Birleşme sonucunda annenin rahminde oluşan canlı eğer bir insan ise, kürtaj yoluyla hayatına son verildiği takdirde onun hukuku ne olacak?

Ahlaki değil bu. İnsani hiç değil.

Artık senin bedeninin içinde de olsa o ayrı bir can,

Bilim bize anne rahminde döllenme ile birlikte biyolojik bir insanın oluştuğunu kesin, bilimsel verilere dayanarak söyler.

Bundandır ki bizler de bu masum varlığın yaşama hakkının dokunulmaz olduğunu iddia ederiz.

Yine mi uzattım?

Yahut sizde uzun okuma özürlülükden kaynaklı bir problem olmasın? 

Neyse, demek istediğim o ki; KÜRTAJ CİNAYETTİR.

 

Mehmet ÇEK

25.11.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2018 14:50

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.