DÝREN ve ÖZGÜRLEÞ

18 Ekim 2024 10:23 / 30 kez okundu!

 

 

"Bana facebook massenger’dan arkadaþ listemde olmayan bir kiþi “Rabbim inþallah müslümanlýkla taçlandýrsýn sizi”demiþ bana. Cevap vermedim ama sorguladým kendimi. Ben müslüman mýyým? Nasýl görünüyorum dýþarýya?"

 

*****

 

DÝREN ve ÖZGÜRLEÞ

 

Ýþte bu doðru.

Türkiye’de pek çok insanda "direniþçi ruhu" var. Nereye, kime, nasýl direneceðini bilmeyen bu her þeye muhalif insanlarýn biriken enerjisi bir iþe yaramadan çöp oluyor ne yazýk ki…

Bu isyankâr tutum olumlu bir konuya aktarýlmýþ olsa eminim büyük projeler, yaratýcý eylemler, istekler planlý bir geliþme ve iyileþmeye hizmet edecek. Bu muazzam deðiþtirici güç boþ iþlerle, saçma dedikodu ve anlamsýz davranýþlarla heba ediliyor.

Ýktidarda olan insanlar, muhalefet dediðimiz insanlarla çoðunlukla ayný köklerden gelme. Ayný geçmiþe, ayný zorluða, ayný kolaylýða, ayný tehlikelere, ayný hastalýklara, ayný heyecanlara maruz kaldýlar ve elbette benzer geleceðe sahip olacaklar.  Esas olarak eleþtirdikleri insanlar az ya da çok kendileri gibi olanlar.

Bana facebook massenger’dan arkadaþ listemde olmayan bir kiþi “Rabbim inþallah müslümanlýkla taçlandýrsýn sizi” demiþ bana.

Cevap vermedim ama sorguladým kendimi. Ben müslüman mýyým? Nasýl görünüyorum dýþarýya?

Seküler bir ortam ve eðitimle, Ýslam hakkýnda en basit bilgilerden yoksun büyüdük, doðru. Bir gezgin olarak ne yazýk ki Umre ziyaretlerini anlamamýþ, Arabistan haritasýnda boþuna aramýþtým bu isimde bir þehri. Umre bir ibadet þekli idi Yarabbim!

Dindarlarla yobazlarý karýþtýran, Ýslamiyet ile uzlaþamamýþ ve müslümanlýðý diðer din ve inanýþlarýn hepsinden aþaðýda gören bu anlayýþ her zaman hata yapmaya meyilli ve hatta bilerek ya da bilmeyerek ihaneti hayýr gören, buna ek olarak ülkenin tersine hareket eden bu muhalefet anlayýþý, bize en büyük ceza. Bu sýnav hep beyin üstü çakýlarak sonuçlanacak. Yerelden evrensele güçlü bir motivasyonu yok eden, geliþtirmeyen bir beyhude çaba.

Vatan sevgisi Atam demekle olmuyor…

Vatan sevgisi baþka bir þey… Vataný için ölmüþ atalarýmýzýn, þehitlerimizin kocaman yüreklerini için titreyerek hissedemiyorsan iþin zor.

Ýþte bu nedenle zor millileþmek. Ýþte bu yüzden seçilmiþin vaktinden önce gitmesine uðraþmak, illegal yollara illegal gerekçeler bulmak, yaratmak ciddi bir problem Türkiye için. Gelmiþ geçmiþ bütün hükümetlerin, iktidarlarýn sayýsýz yanlýþ, eksik, beceriksiz halleri olduðunu hep aklýmýzda tutmalýyýz. Ýktidar olma hevesi gayet güzel bir duygu. Bu iþ için sonuna kadar mücadele etmek, muhalefet olmak ise haktýr. Hak olmayan bunu türlü iftira ve hiç tükenmeyecek olan düþmanlarýmýzla birlik içinde yapmak. Budur bizi esas meseleden koparan, kendi intiharýmýza su taþýyan hallerimiz.

Biz hem iktidar hem muhalefet neden olamýyoruz?

Bu ilk bakýþta oksimoron gibi görünse de deðildir. Bu, birlikte hareket etmektir ve artýk vatanýmýzý korumanýn zorunlu ve tek alternatifidir. Gerisi kaostur ve mantýk çýkmazýdýr. CHP diliyle ifade etmemiz gerekirse Atalarýmýzýn vatanýmýzý kurtardýðý bu topraklar elimizden gidince Türkiye Cumhuriyeti hýrsýmýz yüzünden hýrsýzlarýn eline düþerse, ATA da, TÜRK de kalmaz elimizde. Anýtkabir yerine rezidanslar dikilir, beyaz sarayýn replikasý kondurulur yanýna. Olur sana küçük Amerika. Atatürk ve atalarýmýzýn emperyalizm karþýsýndaki mücadelesi de biter. Ýstiklal marþýmýz gider. Andýnýz biter. CHP bunu kesinlikle istemez…

Ýstemez deðil mi?

 

Pervin MISIRLIOÐLU E.  

17.10.2024, Ýzmir

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.