Yataydan diplomanýn alameti farikasý ve Ekrem Ýmamoðlu ile Asil Nadir'in üç ortak noktasý- Fuat UÐUR

08 Ekim 2024 10:48  

 

Yataydan diplomanýn alameti farikasý ve Ekrem Ýmamoðlu ile Asil Nadir'in üç ortak noktasý- Fuat UÐUR

Ne güzel bir hayat.

Tadýndan yenmez.

Milletin oðlu kýzý, milyonlarca genç çalýþýp didinsin, dershanelere gidip kafa patlatsýn, ana babalar o dershanelere olmayan paralarýný yatýrsýn ama sen hiç zahmete girme. Ne gerek var tatlý canýný üzmeye. Hayaller þelale tabii. Ýstanbul Üniversitesi Ýþletme Fakültesi’ne girmek istemiþsin, hem de Ýngilizce olanýna. Ama sonuç hüsran olmuþ. Vallahi ben demiyorum, senin için yazýlan kitapta var bu satýrlar. Zaten en az 400-450 puaný tutturacaðýna sen de inanmýyordun. Ama ne gam. Hoop! Bir bakmýþsýn ihalelerin vazgeçilmez ismi, ANAP’lý müteahhit baban parayý bastýrmýþ, Kýbrýs’ta Özel Girne Amerikan Üniversitesi’ne kapaðý atmýþsýn.

MIZRAK ÇUVALA SIÐMIYOR

Oradaki okul hayatýný sosis mosis, futbol hikâyeleri ile anlat ama asýl meseleyi saklayamazsýn.

Belli ki bir-iki yýl vakit geçirmiþ sonra da nasýl ayarladýysan, kazanamadýðýn Ýstanbul Üniversitesi Ýngilizce Ýþletme bölümüne yatay geçiþ yapmýþsýn. Hem de hukuksuz ve usulsüz olarak.

Neden hukuksuz ve usulsüz?

Çünkü yatay geçiþ yaptýðýn 1990 yýlýnda özel Girne Amerikan Üniversitesi’nin YÖK nezdinde VE Türk üniversitelerinde denkliði yok. (*)

1993-94 döneminde konulmuþ denklik.

Bu ne demek? Sen 1990 yýlýnda oradan buraya yatay geçiþ yapamazsýn demek güzel kardeþim.

Mýzrak çuvala sýðmýyor anlayacaðýn üzere.

Sen de bal gibi biliyorsun bu geçiþin hukuk dýþý ve usulsüz olduðunu. Kývranman, saçmalaman bu yüzden. Tuhaf masallar anlatýp yalan üstüne yalan söylüyorsun be arkadaþ. Terliyorsun, acayip el kol hareketleri ile konuþuyorsun. Hiç durmuyorlar. Beden dili okuyanlar çoktan teþhisi koydular bile.

Yalan söyleyenlere özgü davranýþ biçimi.

Gerçi bu bizim için malumun ilaný da neyse.

TEZEKTEN TERAZÝNÝN…

Sonuçta hukuksuz ve usulsüz olarak girdiðin Ýstanbul Üniversitesi Ýngilizce Ýþletmeden Ýngilizceyi öðrenemeden mezun olmuþsun. Daha doðrusu seni mezun etmiþler ve eline de bir diploma tutuþturmuþlar.

O diploma geçersiz dostum.

Neden geçersiz olduðunu günlerdir anlatýyoruz.

Hukuksuz ve usulsüz girdiðin okulda okuyamaz ve mezun olamazsýn.

Sana bu diploma hukuk dýþý verilmiþ. Onu hiçbir yerde KULLANAMAZSIN, bilmiþ ol.

Buradaki asýl suçlu sadece sen deðilsin.

Sana bu imkâný tanýyan o zamanki yetkililerin tamamý da bu durumdan sorumlu.

Hani bir laf vardýr ya “Tezekten terazinin b.ktan olur dirhemi” diye… Tam da o hesap.

Buna izin veren sistem varken sadece sana niye kýzalým ki.

Kimdi o zamanýn Rektörü?

Cem’i Demiroðlu.

Evet, o ve onunla birlikte çalýþan tüm yetkililer, bu yasa dýþý geçiþlerden sorumlular.

YÖK VE ÝSTANBUL ÜNÝVERSÝTESÝ NEYÝ BEKLÝYOR?

Yatay geçiþ skandalý ortaya çýkýnca okulunu ziyaret etmiþ.

Ne garip adam. Her yol mübah onun için. Hiçbir normatif deðeri yok sanki. Aðýzlarýný açtýklarýnda ahlaktan dem vuranlarýn ona sempatilerini ise Anomi, yani deðersizleþme, ahlaki rehberlikten yoksunluk olarak görüyorum.

Her þey ortada.

YÖK ve Ýstanbul Üniversitesi Rektörlüðü derhal bir açýklama yapmalýdýr. Eðer minareye kýlýf hazýrlýyorlarsa bilmeliler ki karþýlarýnda, bu ülkede çocuklarýný istedikleri okullara sokmak için canlarýný diþlerine takýp hayat mücadelesi veren anne babalarý, bu yolda kafa patlatan ama bunun gibiler yüzünden haklarý ellerinden alýnan gençleri bulurlar.

Var mý böyle dünya? Sen gece gündüz aylarca çalýþ didin, Ýngilizce Ýþletmeyi kazanmak için uykusuz geceler geçir, sonra birileri gelsin, baba parasýyla girdiði özel okullardan, üstelik de DENKLÝK OLMADIÐI HALDE, hukuksuz olarak YATAY GEÇÝÞ yapýp senin hakkýný gasp etsin.

Babasýnýn dediðine göre onunla birlikte 11 kiþi daha varmýþ.

YÖK ve ÝSTANBUL ÜNÝVERSÝTESÝ REKTÖRLÜÐÜ kim bu 11 kiþi açýklamalý. Yazýklar olsun, gerçekten.

YATAY GEÇÝÞ YAPTIRAN CEM’Ý DEMÝROÐLU VE ASÝL NADÝR’ÝN MEZUNÝYETÝ

Bu zatý denkliði olmadýðý halden yataydan okuluna aktaran Ýstanbul Üniversitesi eski Rektörü Cem’i Demiroðlu biliyorsunuz yaþamýyor.

Bir kere þunu söyleyelim. Çok baþarýlý bir rektör ve 30’u dýþ olmak üzere 155 yayýný ve 5 kitabý olan bir bilim insanýydý. Kariyeri de keza son derece parlaktý. Üniversitedeki Ýþletme dâhil çeþitli fakültelerin Ýngilizce bölümlerini o açmýþtý.

Size onunla ilgili ÝKÝ ÝLGÝNÇ OLAY anlatacaðým. Birinin içinde ben, diðerinde de Asil Nadir var.

Benim hikâyem Baþkan beyin yataydan geçiþ yaptýðý yýlda yaþandý. Yani 1990’da. Hürriyet gazetesi muhabiriyim. Merhum Çetin Emeç Genel Yayýn Yönetmeni, Cumhuriyet gazetesinden transfer Erhan Akyýldýz da Haber Müdürü. O sýrada elime Üniversite’ye baðlý Çapa Týp Fakültesi’ndeki hekimlerin ve bizzat Cem’i Demiroðlu’nun imza attýðý bir araþtýrma raporu geçti. Bilimsel araþtýrmalara dayalý raporun özeti þuydu:

“Ameliyathaneler sokaklardan daha pis”

Getirilen öneri de Clean Room sisteminin hayata geçmesiydi.

Yaptýðým haber Hürriyet’te manþetten yayýnlandý ve bomba gibi patladý.

Hükümet devreye girdi, Cem’i Demiroðlu çok zor durumda kaldý. Ýki gün geçmedi Çetin bey Erhan abi ile beni çaðýrýp “Cem’i beyin yanýna gidip haberimizi boþa düþürmeden durumu nasýl kurtaracaðýnýzý konuþun” dedi. Mecbur gittik yanýna. Uzatmayayým tartýþarak, müzakere ederek bir orta yol bulup Cem’i beye bir açýklama yaptýrmýþtýk.

Gelelim ASÝL NADÝR olayýna.

ÝNGÝLÝZLER ASÝL NADÝR’Ý KKTC’YE CUMHURBAÞKANI YAPMAK ÝSTEYÝNCE…

Ýþ adamý ve siyasetçi Þenol Þen’den gelen bir anekdot.

Onun satýrlarýna býrakýyorum sizi. Cem’i Demiroðlu’nun Asil Nadir’i neden ve kimin isteði üzerine okula sokup diploma verdiðini anlatýyor:

“Fuat Bey selâmlar.

Yazacaðým konuyu Ýhsan Baba dediðimiz rahmetli Ýhsan Çaðlar’dan dinlemiþtim. Ýhsan Çaðlar emekli polisti. Asil Nadir in ve Dinç Bilgin’in koruma müdürüydü.

Dahasý var.

Türkiye’nin ilk spor gazetesi Fotospor’un kurucu fikir babasý. Çengelköy Spor Kulübü’nün de eski baþkaný olur kendisi.

Ýngiltere, Asil Nadir’i o tarihlerde Kýbrýs’ýn Türk kesimine Cumhurbaþkaný yapmak ister. Rum Kesimine de ismini þimdi hatýrlayamadýðým birini düþünürler.

Ama Asil Beyin üniversite diplomasý yoktur. Devreye Ýstanbul Üniversitesi Rektörü Cem’i Demiroðlu sokulur. Cem’i bey Üniversite’nin bilgisayarla donatýlmasý karþýlýðýnda Asil Beyi okula “sýnav”la sokar, diplomasýný da verir.

Takribi 1991-93 arasý bir tarih.

Asil Bey o sýrada 50 yaþýnda. O kadar iþinin arasýnda sýnava girer, kazanýr ve nasýl olduysa okuldan mezun olup diplomasýný alýr.

Ancak Asil bey hayatýnýn “HATA” sýný yapar ve Ýngilizlerin planýný çok sevdiði Rauf Beye anlatýr. Rauf Denktaþ da Baþbakan Süleyman Demirel’e söyler. Tabii iþ deþifre edilince Ýngilizler planlarýný bozan Asil Beyi bildiðiniz üzere patates gibi ezdi.”

Bilmez miyiz?

Ne tesadüf ki Ekrem Bey de ayný tarihlerde ve ayný üniversite de!

Üstelik bendeniz de o sýralarda Asil Nadir’in sahibi olduðu Güneþ gazetesinde Hürriyet’ten aldýðým maaþýn beþ katýna muhabirlik yapýyorum. Son derece özgür bir ortam. Asil Nadir, Simavi ailesinin saltanatýný Bab-ý Âli’de gümbür gümbür sallýyor. Çünkü elinde Güneþ dýþýnda milyon satan Günaydýn, Tan gibi gazeteler var.

ÝNGÝLTERE ASÝL NADÝR’E “ÝHANETÝ”NÝN BEDELÝNÝ ÇOK SERT ÖDETTÝ

Ama Asil Nadir’le Kýbrýs ve Türkiye planý yapan Ýngilizlerin intikamý sert oldu.

Anlatalým.

Asil Nadir’in 1980’lerde kurduðu Polly Peck firmasý batýrýldý, 1993 yýlýnda hakkýnda soruþturma açýlýp zimmetine para geçirmekle suçlandý. Nadir mahkeme sürecinde Ýngiltere’den KKTC’ye kaçarak uzun süre orada yaþadý. 2010 yýlýnda yeniden Ýngiltere’ye döndü, hapsini yattý 2016 yýlýnda serbest býrakýldý ve KKTC’ye geri döndü.

ÝMAMOÐLU ÝLE NADÝR ARASINDAKÝ ORTAK NOKTALAR

Ne enteresan.

Her ikisi arasýnda ne çok ortak nokta var deðil mi?

Ýstanbul Üniversitesi, Rektör Cem’i Demiroðlu, hukuksuz ve þaibeli okul giriþleri, fake diplomalar, KIBRIS ve tabii Cumhurbaþkanlýðý iddiasý. 

Film gibi vallahi.

Asil Nadir geldi geçti.

Ama þu anda önümüzdeki malzeme içine toprak karýþtýrýlmýþ çürük beton gibi. Bu adama ülkeyi emanet etmeye çalýþanlar var. Týpký Asil Nadir’e Kýbrýs’ý teslim edip kolayca yönetmek istedikleri gibi.

Asil bey asil davranýp bedel ödemek pahasýna oyunu deþifre etti.

Ya bu?

Ne dediðinizi iþitir gibi oluyorum.

Hiç beklemeyin.

(*) KKTC’deki YÖK muadili YÖDAK 1993 yýlýnda kurulmuþ. Öncesinde bu kurum olmadýðý için YÖK Kýbrýs’taki üniversiteyi istese de tanýyamýyor. Bu nedenle 1990 yýlýndaki denklik süreci baþtan týkalý. Yatay geçiþ yapýlamaz.

Fuat UÐUR

tv100.com

05.10.2024

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0